Terug

Recensies

Maartjes kookboekentrends 2024: Toscanini & Kimchi

Begin januari stond er in Het Parool een stuk over de foodtrends van 2024. Je raadt het nooit! Italiaans eten! Dat komt even goed uit. Het best verkochte kookboek van 2023 is bij ons namelijk het in het najaar verschenen: Toscanini van Maud Moody en Leonardo Pacenti. (Plus: die andere trend, inmaken…

Gubbels en Holtkamp combineren kunst en eenvoudige recepten in Kroketten en andere klassiekers

Nog net in 2022, een paar dagen voor Kerst verschenen op Instagram foto’s van een prachtig vormgegeven boekje: Kroketten en andere klassiekers. Wat was dit nou? Een kookboek? Of was het iets over kunst? Het felgele boekje met illustraties van Klaas Gubbels zou ook een catalogus bij een expositie kun…

Haniye! Geniet van de oudste keuken ter wereld

Haniyé! Vorig jaar ontmoetten Daan van der Valk en ik Matay de Mayee tijdens een boekpresentatie van Nigel Slater. Hij vond plaats in Matays eigen, prachtige zeventiende-eeuwse keuken van De Stijlkamer, in een grachtenpand op de Keizersgracht. Onze gastheer vertelde ons tijdens de heerlijke lunch da…

De huiskok kookt De basis plantaardig: goudbruine pannenkoeken en plakkerige brownie

Als Huiskok Maartje ga ik pannenkoeken en brownies bakken. Hier heb ik ervaring mee! Hoe vaak heb ik niet pannenkoeken gebakken als de kinderen uit school kwamen. Grote en kleine. Met en zonder bosbessen, Hollandse of fluffy Amerikaanse. Hoe vaak hebben we niet de saucepan brownies gebakken uit het …

Alles smaakt zoals ik het mij herinner: over Chin.Ind.Rest. kookboek

‘Nasi Goreng, Bami, Saté…’ Deze drie gerechten zijn de opening van het liedje ‘De Chinees doet veel meer met vlees’ van de Butlers uit 1969. Het is een liedje met een refrein dat moeilijk je hersens verlaat. Toen ik het net uitgekomen Chin.Ind.Rest. kookboek, van Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li & …

  • Pagina :
  • 1
pro-mbooks1 : athenaeum